Road To Inarad 2015

Hello kepada semua pembaca budiman. “INARAD DATANG LAGI”….itulah ungkapan yang sesuai diungkapkan untuk coretan aku pada kali ini. Pada 29 Jun – 1 Julai 2015 yang lalu, SIP dan SISC+ serta seorang penolong pegawai pendidikan (Pra Sekolah) telah mencoretkan lagi sebuah sejarah daerah untuk meredah sekolah terjauh di daerah ini. “Road To Inarad 2015” adalah merupakan satu tugasan yang perlu dilaksanakan berikutan tugasan SIP dan SISC+ adalah menuntut untuk melaksanakan bimbingan kepada guru-guru fokus yang telah dikenalpasti bermula pada awal tahun lagi.

Dan aku? Ini adalah sekolah yang telah lama aku tinggalkan namun jauh di sudut hati ini, terselit kerinduan yang sukar untuk dimengerti. Aku berjalan ke sekolah untuk mencari “feel” yang telah lama aku tinggalkan. Kenapa sukar untuk mendapatkannya kembali? Aku berjalan mengelilingi sekolah, melihat tempat/kawasan di mana aku dan semua muridku bekerjasama melaksanakan pelbagai aktiviti sekolah namun kesedihan jua yang datang tanpa dipinta. Bukannya kesedihan apa…..kerana apabila memikirkan kembali murid-muridku yang telah menjejak dewasa menyedarkan aku betapa bertuahnya pernah menjadi salah seorang pendidik di sekolah ini. Ya…aku mengharapkan agar aku adalah sebahagian daripada perjalanan hidup mereka.

Sempat juga aku mengumpulkan beberapa gambar kenangan untuk pembaca blog budiman sekalian. Sebelum melakukan perjalanan pulang dari sekolah ini, aku juga telah berjanji kepada beberapa orang murid untuk muatnaik gambar-gambar mereka. Kata mereka, “Mesti masukkan dalam internet ya cikgu, kami nak tengok”….ermmmm..tak percaya? ya….Inarad bukan lagi “Lost World” kerana perhubungan melalui telefon bimbit telahpun boleh diakses di sini. Apatah lagi internet. Cuma sahaja penyedia rangkaian adalah “MAXIS”. Jadi kepada sesiapa yang ingin ke Inarad, pastikan sim kad telefon anda berdaftar di bawah “MAXIS”. Fuhhhh..macam promosi pulak. Tapi itu adalah info yang mungkin berguna buat anda di kemudian hari.

Oh ya….hampir terlupa. Seorang Ustaz telah ditugaskan ke SK Inarad bermula minggu ini. Ustaz Muhammad Farhan Bin Suria. Selamat datang dan selamat berjuang aku dan rakan-rakan ucapkan kepadanya. Percayalah….tidak semua insan berpeluang sepertinya. Namun sejarah peluang itulah yang pasti akan diceritakan kepada sahabat/keluarga/anak cucu di kemudian hari sebagai satu pengalaman hidup yang cukup manis untuk didengari dan dikongsi bersama.

 

Pemandangan Kampung Inarad

Pemandangan Kampung (Padang SK Inarad)

Road2Inarad00020

Sekolah Kebangsaan SK Inarad 2015

Road2Inarad003

Taklimat SKPM Standard 4

Road2Inarad002

Taklimat SKPM Standard 4

Road2Inarad004

Taklimat SKPM Standard 4

Road2Inarad00001

Bengkel SKPM Standard 4 (PLC:Lesson Study)

Road2Inarad006

Bengkel SKPM Standard 4 (PLC:Lesson Study)

Road2Inarad008

Bengkel SKPM Standard 4 (PLC:Lesson Study)

Road2Inarad010

Bengkel SKPM Standard 4 (Penyetaraan Skor)

Road2Inarad012

Bengkel SKPM Standard 4 (Penyetaraan Skor)

Road2Inarad013

Bimbingan SISC+ (Bahasa Melayu)

Road2Inarad015

Bimbingan SISC+ (Matematik)

Road2Inarad00019

Me and my Ex-student

Road2Inarad014 Road2Inarad001 Road2Inarad016 Road2Inarad017 Road2Inarad018

Dari Hati,

HZ

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: